Zapraszam do przeczytania recenzji w cyklu Książka na niedzielę.
Kuchnia dla biegaczy, siła z roślin to książka autorstwa Violetty Domaradzkiej, Roberta Zakrzewskiego i Damiana Parola.
Książka ta trafiła w moje ręce całkiem niedawno, trochę szczerze krążyła po mojej pracy, bo chętnych do jej przeglądnięcia było kilka osób.
Wreszcie książka trafiła do mnie i powiem Wam, że zachwyciły mnie na pierwszy rzut oka zdjęcia fajnie, nieidealne takie prawie wprost ze stołu.
Jak pewnie część z Was wie, chciałabym schudnąć, zacząć biegać w latach szkolnych biegałam i dobrze mi to robiło, teraz biega moja córka .. a ja muszę się zabrać za siebie. Znalazłam w tej książce kilka fajnych porad, przepisów na fajne dania, bo czy te nazwy nie zachęcają do jedzenia ?
Kotlety z kaszy gryczanej i buraków, sałatka z pieczonym bakłażanem i granatem, marchewkowy zajzajer z czosnkiem i wiele innych, wszystkie zdrowe i pysznie wyglądające. Każde danie ma w sumie swoje zadanie, to rozgrzewa, to doda siły przed treningiem. W książce jest 140 przepisów.
Oprócz przepisów w książce znajdziemy kilka rozdziałów takich jak – jak to się zaczęło ? Okiem dietetyka, dieta roślinna w praktyce, co Wy weganie jecie ? – wszystko w tych rozdziałach jest jasno i klarownie napisane – teraz tylko trzeba się przekonać i spróbować.
Ja kilka przepisów mam już zaznaczonych i zaraz w nowym roku mam zamiar je przetestować.
Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
Violetta Domaradzka
Robert Zakrzewski
Damian Parol
stron 240
Wydawnictwo Publicat
cena :34,90
Dziękuję wydawnictwu Publicat za dostarczenie książki.
Jestem ciekawa tej książki