Kurczak na obiad z rękawa – czyli dietetyczna wersja pieczonego kurczaka .
Kurczak na obiad
- nóżka z kurczaka
- majeranek
- tymianek
- ostra papryka
- kmin rzymski
- sól, pieprz
Z nóżek z kurczaka ściągamy skórę oraz odcinamy pozostałe resztki tłuszczu. Nóżki z kurczaka układamy w naczyniu do pieczenia w piekarniku, posypujemy porządnie mieszanką ziół ( majeranek, tymianek, ostra papryka, kmin rzymski, sól, pieprz, wsypane i utarte w moździerzu). Wlewamy około pół kubka wody do brytfanki i do piekarnika na około godzinę . Podlewamy od czasu do czasu wodą.
Podajemy z ogórkiem konserwowym lub korniszonem.
a dzieci na obiad dostały ..
naleśniki zawijane z mięsem z łopatki z cebulą, czosnkiem i barszczyk czerwony do picia :)