Chyba wszystkie Mamy mają problem z tym co podać dzieciom na śniadanie. Ja chciałabym żeby było pyszne i ciepłe. Dzisiaj wpadłam na pomysł zrobienia nadziewanej bułki ale upieczonej w urządzeniu Airfryer.
Bułka nadziewana
- 2 pomidorki koktailowe
- 1/2 małej cebulki
- 3 plasterki wąskiej kiełbasy
- 1 jajko
- 1 bułka kajzerka
- 1 plasterek żółtego sera
- 1/2 łyżki oleju
Na patelni rozgrzałam olej i wrzuciłam na niego obraną i pokrojoną drobno cebulę wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą i pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki i przesmażyłam całość. Od bułki odcięłam górę i wydrążyłam ręką środek bułki i ułożyłam w nim łyżką równo mój farsz, na niego wbiłam ostrożnie jajko i dookoła niego ułożyłam kawałeczki żółtego sera. Bułkę ułożyłam na sitku, które wyłożyłam papierem do gotowania Saga. Urządzenie rozgrzałam do 180 C w 3 minuty, do urządzenia wstawiłam szufladę z koszykiem i ustawiłam temperaturę 180 C na 5 minut. Po tym czasie wyjęłam bułkę i gotowe. Pyszne śniadanie :)