Pasta do chleba z pieczonego kurczaka

Pasta do chleba z pieczonego kurczaka powstała w wyniku wykańczania resztek po upieczonym kurczaku.

Weszła do naszego domowego menu na stałe :)

pasta z pieczonego kurczaka

Bo z resztkami mięsa z kurczaka pieczonego czasem jest tak, że nie wiemy do czego je wykorzystać. A ta pasta jest pyszna i już czekam na resztki z kolejnego kurczaka żeby  ją zrobić z suszonymi pomidorami.

Pasta do chleba z pieczonego kurczaka

  • kawałki mięsa z pieczonego kurczaka ok. 20 dkg
  • 1 cebula
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sól z pieprzem Kamis
  • natka pietruszki (1 /3 pęczka )

 

Cebulę obrać i pokroić bardzo drobno dodać mięso pokrojone na mniejsze kawałki oraz musztardę i jogurt naturalny, wszystko dokładnie zmiksować przy pomocy blendera, dodać pokrojoną natkę, doprawić solą z pieprzem do smaku i wymieszać. Pyszna!

Pasta zdecydowanie smaczniejsza niż wszystkie kupne pasty a do tego wiemy co zawiera w środku :) Polecam serdecznie !

 

Ja jutro zapakuję ją do pracy w malutkim pojemniczku razem z dwoma kromeczkami pieczywa.

Dodaj komentarz