Pasta łososiowa – pyszna do chleba

Pasta łososiowa, tak pyszna, że zniknęła w ciągu kilku chwil. Składniki proste jak barszcz, pyszne i zdrowe.

Pasta łososiowa

  • 40 dkg wędzonych brzuszków z łososia
  • 20 dkg białego sera  / twarogu
  • 5 łyżek ricotty ( lub jogurtu naturalnego 2 łyżki) 
  • pieprz do smaku

 

Z brzuszków łososia zdjąć mięso z płatów łososia, rozdrabniamy je i dodajemy sery / ewentualnie jogurt, doprawiamy pieprzem do smaku.

 

Pasta zniknęła wraz z kromeczkami z ciabatty. Pyszny podwieczorek dla mych przeziębionych dzieci.

A teraz dla koloru jedno z moich ulubionych ostatnio zdjęć papryka z naszego ogrodu.

 

Jedna myśl na temat “Pasta łososiowa – pyszna do chleba

Możliwość komentowania jest wyłączona.