Pieczarki faszerowane

Ostatnio będąc w Jeleniej Górze na targu staroci, zjedliśmy szybką i małą przystawkę czyli pieczarki faszerowane i takich też po powrocie do domu zapragnęliśmy.

 

pieczarki faszerowane

Pieczarki nadziewane

  • pieczarki
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 2 szt. mniejsze
  • pieprz
  • boczek wędzony ok. 10 dkg
  • ser żółty
  • olej

 

Pieczarki obrać, nóżki odłożyć. Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać wraz z nóżkami pieczarek. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć na nim czosnek, cebulę i pieczarki oraz boczek, doprawić pieprzem. Ten farsz nakładać do kapeluszy pieczarek, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku. Pyszne, proste, polecam

 

Dodaj komentarz