Pieczarki faszerowane, przepis na proste danie

Pieczarki faszerowane robimy rzadko, zdecydowanie za rzadko. To proste danie i pyszne.

Pieczarki faszerowane.

Składniki:

  • pieczarki
  • cebula
  • czosnek 2 ząbki
  • sól, pieprz
  • olej
  • boczek wędzony ok. 10 dkg
  • oregano suszone
  • ser żółty kilka plasterków

Pieczarki obrać, nóżki posiekać drobno, kapelusze odłożyć. Cebulę, czosnek posiekać drobno i przesmażyć na 1 łyżce oleju, dodać boczek i po chwili nóżki z pieczarek. Przesmażyć wszystko dokładnie. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Do kapeluszy delikatnie nałożyć łyżeczką farsz. Przykryć kawałeczkiem sera żółtego. Piec w nagrzanym do 180C piekarniku, około 25 minut.

 

Smacznego !

 

Dodaj komentarz