Pieczone w tajin – jesienny obiad

Oj, tak .. jesień przyszła piękna, złocista i ciepła.

A ja marzyłam o takim obiedzie ..

Pieczone w tajin

Składniki:

  • ziemniaki
  • cebula
  • czosnek
  • boczek wędzony
  • kiełbasa
  • sól, pieprz
  • odrobina rosołu

Obieramy ziemniaki i kroimy w plasterki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w paski, kosteczkę jak chcemy, kiełbasę w plasterki.

W garnku ( u mnie tajin ale i forma w której piekę w piekarniku) układamy na spodzie skórę z boczku, lub tłuszcz z niego, na to kładziemy ziemniaki, cebulę, czosnek i kiełbasę warstwami. Ja na samym końcu wszystko skropiłam oliwą i doprawiłam pieprzem i solą. Podlałam odrobiną rosołu i wstawiłam do pieczenia.

Jest to oczywiście moja wersja pieczonego, pieczonych itp.

 

Dodaj komentarz