Smażone zielone pomidory

Jesienią na straganach oprócz pięknie czerwieniących się pomidorów, można też spotkać lekko przeważnie schowane .. zielone. Kupuję przeważnie kilka sztuk i .. smażę, czyli smażone zielone pomidory na stół.

Smażone zielony pomidory

  • zielone pomidory
  • sól,ew.pieprz
  • piwo
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej

Zielony pomidory myjemy i kroimy w miarę cieńkie plasterki. Plasterki obtaczamy w bułce tartej doprawionej solą i pieprzem, potem moczymy w jajku wymieszanym z piwem i raz jeszcze panierujemy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Ja podałam je z sosem czosnkowym ( jogurt, ząbek czosnku przeciśnięty i pieprz).

 

Smacznego !

Zdjęcia kiepskie, ale po pierwsze ciemno, po drugie pomidory zniknały w mgnieniu oka ;) .

 

Dodaj komentarz