Pierś z kurczaka z syropem klonowym – lunch do pracy

Pierś z kurczaka z syropem klonowym. Pomysł na to danie wpadł mi do głowy w sumie znienacka i postanowiłam go wykonać i zobaczyć czy warto. Syrop klonowy uwielbiam, ale chyba pierwszy raz użyłam go do mięsa .. a może nie ;) nie pamiętam, teraz już wiem że to fajne połączenie.

 

pierś z kurczaka z syropem klonowym, lunch do pracy

 

Pierś z kurczaka z syropem klonowym

  • pierś z kurczaka 
  • 2 łyżki syrop klonowy
  • 1 łyżka sosu sojowego 
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz 
  • 2 łyżki oleju

 

Pierś z kurczaka kroimy w plastry. W misce mieszamy syrop klonowy z sosem sojowym i dodajemy obrany, zmiażdżony ząbek czosnku, doprawiamy pieprzem,  w tej mieszance marynujemy pierś z kurczaka minimum 30 minut. 

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka i gotowe. 

Do tego mieszanka sałat  z vinegretem i lunch do pracy gotowy, lub szybki obiad w domu.

pierś z kurczaka na lunch

Dodaj komentarz