Pyszna ryba z piekarnika przepis

Pyszna ryba z piekarnika, przepis od jednej z sióstr mojej mamy.

 

 

Przepis na przepyszną rybę z piekarnika, przepis od jednej z sióstr mojej mamy.

Masika’s fish

  • 4 piękne marchewki
  • 3 grube pory
  • kawałek imbiru swieżego
  • 2 kolorowe papryki
  • masło – około 3 łyżek
  • śmietana 30% – kubek
  • ryba – może być łosoś, lub np. mintaj

 

Marchewkę zetrzeć  w drobne piórka,pory pokroić drobn0 udusić na maśle. Doprawić  solą, pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć surową rybę bez skóry pokrojona w paski szer. ok.3 cm. Zalać śmietaną jak kołderką.

Przykryć i do piekarnika na ok. 20 min czyli do uduszenia ryby. Smacznego!