Wczoraj wracając z pracy, przez polne drużki zasypane śniegiem z wiejącym wiatrem za oknami zapragnęłam czegoś ciepłego i pysznego na kolację.
Wybór padł mój ukochany makaron ( jeden z wielu ) czyli Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino.
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
- makaron spaghetti niepełna paczka
- 4 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli wysuszona
- pęczek pietruszki natki
- oliwa z oliwek
- parmezan
Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić na nią obrany i posiekany czosnek wraz z papryczką chili.
Gdy czosnek będzie lekko przyrumieniony wrzucić na patelnię makaron, dodać natkę z pietruszki drobno posiekaną i wymieszać. Podawać posypany parmezanem.
Uwielbiam ten smak.