Sałatka z fasolki szparagowej, ale tym razem z dodatkiem nowości od marki Winiary czyli Majonezem Delikatnym, powstała jak to u mnie w ciągu chwili, a zniknęła jeszcze szybciej. Prosta i banalna .. a przy okazji pyszna.
Sałatka z fasolki szparagowej
- 25 dkg fasolki szparagowej ugotowanej al’ dente
- 5 łyżek majonezu Delikatnego Winiary
- 10 dkg boczku wędzonego
- 1/ 2 cebuli
- świeżo zmielony pieprz
Fasolkę ugotowaną al’dente pokroić w małe kawałeczki. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na skwarki. Skwarki odcedzić, dodać do fasolki. Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do fasolki i boczku. Majonez wymieszać z pieprzem, dodać do fasolki i wymieszać i gotowe. Najlepsza jest jak chwilę postoi w lodówce :)
Pyszne !
Smacznego !
ps. Wpis powstał w ramach współpracy ” Przyjaciele Winiary ”
Smakowałaby mi taka sałatka :D
zapraszam do zrobienia i spróbowania :)