Warsztaty Akademii Smaku Siemens odbyły się całkiem niedawno w Warszawie, w super studiu Siemensa. Szczerze tak ustawnego i wygodnego studia kulinarnego wcześniej nie spotkałam.
Ale przejdźmy do wspomnień.
Piątek samo południe i kuchnia chińska z pomocą firmy DeCare a może nawet dzięki niej i ich Kasi czyli naszej przewodniczce po daniach i smakach na chwilę Warszawa zamieniła się w Pekin pachnący pysznymi smakami, aromatami.
Na początek poszła genialnie prosta sałatka z bakłażanów z sosem, 15 minut pracy a tu danie gotowe, gdyby nie przygotowanie sosu robiłoby się samo.
Potem była zupa z mięsnymi kuleczkami, oj rozgrzała nas ona.
Szybkie zagniatanie ciasta na pierożki chińskie – ciasto zagniecione, odstawione na 30 minut i robiliśmy makaron z mięsem mielonym .. mniam pyszny był – już niedługo pewnie przepis na blogu, bo to było to co ja lubię :)
Potem było robienie pierożków i tu niestety mnie czas już pogonił do pociągu do domu.
Warto było przyjechać i przypomnieć sobie podstawy tej znakomitej chińskiej kuchni.
Sałatka z bakłażanów wygląda cudnie!
:)
Ojej, aż mi się chce płakać, że nie mogłam tam być :(
no, ale może uda Ci się być na kolejnych ? pozdrawiam !