Warsztaty Akademia Smaku SIEMENS – kuchnia chińska

Warsztaty Akademii Smaku Siemens odbyły się całkiem niedawno w Warszawie, w super studiu Siemensa.  Szczerze tak ustawnego i wygodnego studia kulinarnego wcześniej nie spotkałam. 

 c9

Ale przejdźmy do wspomnień. 

Piątek samo południe i kuchnia chińska z pomocą firmy DeCare a może nawet dzięki niej i ich Kasi czyli naszej przewodniczce po daniach i smakach na chwilę Warszawa zamieniła się w Pekin pachnący pysznymi smakami, aromatami. 

c1-horz

Na początek poszła genialnie prosta sałatka z bakłażanów  z sosem, 15 minut pracy a tu danie gotowe, gdyby nie przygotowanie sosu robiłoby się samo. 

c3-horz

Potem była zupa z mięsnymi kuleczkami, oj rozgrzała nas ona. 

Szybkie zagniatanie ciasta na pierożki chińskie – ciasto zagniecione, odstawione na 30 minut i robiliśmy makaron z mięsem mielonym .. mniam pyszny był – już niedługo pewnie przepis na blogu, bo to było to co ja lubię :) 

 c6-horz

Potem było robienie pierożków i tu niestety mnie czas już pogonił do pociągu do domu.

Warto było przyjechać i przypomnieć sobie podstawy tej znakomitej chińskiej kuchni. 

 

4 myśli na temat “Warsztaty Akademia Smaku SIEMENS – kuchnia chińska

Dodaj komentarz