Skrzydełka z kurczaka z wolnowaru ( slow cooker )

Skrzydełka z kurczaka z wolnowaru (slow cooker)  bardzo lubimy rodzinnie. 

skrzydełka z kurczaka ( slow cooker)

Najchętniej pieczone w Philips AirFryer. Ale jako, że ostatnio dostałam gazetę z USA w której był przepis na skrzydełka z wolnowaru ( slow cooker ) to szybko je zrobiłam i były znakomite. Mięso odchodzące od kości, pyszne w smaku przez sos sojowy z miodem. Naprawdę pyszna przekąska / przystawka.

 

Skrzydełka z kurczaka z wolnowaru 

  •  12 skrzydełek z kurczaka ( podzielonych na części )
  • 0,5 szklanki sosu sojowego
  • 0,5 szklanki miodu
  • 1/2 łyżeczki chilli

 

Skrzydełka umyć, osuszyć i podzielić na trzy części nożem ( lotki – najcieńsza część skrzydełka –  u nas trafiają do kotów ) . Wymieszać z misce sos sojowy, miód i chili. Do misy slow cookera wlać zalewę, dołożyć skrzydełka i wymieszać, płyn ma zakrywać skrzydełka. Włączamy slow cookera na najwyższy stopień grzania czyli high i w ten sposób je gotujemy przez 3 godziny, po tym czasie ja zmniejszyła na minimum i gotowałam jest przez kolejne 7 godzin. Potem wyjęłam skrzydełka przełożyłam na papier do pieczenia i podpiekłam je w piekarniku przez 10 minut. Zniknęły w momencie, pyszne, mięso odpadające od kości. Polecam !

2 myśli na temat “Skrzydełka z kurczaka z wolnowaru ( slow cooker )

  1. No niestety nie masz racji .. to jest slowcooker, czyli wolnowar – który zjada mniej prądu niż inne urządzenia :)

Możliwość komentowania jest wyłączona.