Szczypta smaku – recenzja książki

Szczypta smaku to nowa książka autorek programu ” Rewolucja na talerzu„, która w dniu dzisiejszym ma premierę w księgarniach. Książka napisana jest przez autorki programu Agatę Ziemnicką – Łaskę – dietetyczkę i psycholożkę oraz Olgę Kwiecińską pasjonatkę książek kucharskich z całego świata, która uwielbia jeść.

szczypta smaku

Panie w tej książce przekonują nas, że nie ma co stosować reżimowych diet tylko należy jeść zgodnie z potrzebami ciała, nasycając zmysły i żołądek. Czy to jest możliwe ? Obie Panie twierdzą, że tak i zapraszają nas do swojego świata potraw.  Przedstawiają po 3 przepisy w każdej z 8 kategorii na którą podzielona jest książka. Tak, więc są przepisy na pieczone warzywa z bryndzą i chapati, szarlotka z orzechami i bezą, szybki deser z różaną śmietaną, tarta z kopru włoskiego z pomarańczą, ravioli z wołowiną, szpinakiem i orzeszkami pinii, małże w białym winie, irlandzkie bułeczki z z pastami. Jak brzmią nazwy tych potraw ? Brzmią świetnie, na zdjęciach też wyglądają super. Przepisy są proste i nieskomplikowane w przygotowaniu.

Książka bardzo ładnie wydana, fotografie są prawdziwych potraw, szkoda tylko że książka taka nieduża, ale sądzę że będzie w sam raz prezentem świątecznym dla kogoś kto chciałby zadbać o swoją dietę, ale nie za bardzo wie jak się do tego na samym początku zabrać. Ja polecam !

O książce :

stron : 115

cena: 24,90 zł

Premiera dzisiaj czyli 14.11.2013

Tak do zakupu książki zapraszają autorki (kliknij w obrazek)

szczypta

2 myśli na temat “Szczypta smaku – recenzja książki

  1. Ja nie wiem. Może książka do mnie bardziej by przemówiła. Ich program był trochę nie dla mnie. Z jednej strony chciałam go oglądać, z drugiej, one mnie drażniły. Książka na pewno będzie lepsza. Poza tym uwielbiam i diety i książki. No i książki kucharskie! A tu mam wszystko w jednym :)

Możliwość komentowania jest wyłączona.