Szpinak z serem paneer

Szybki obiad, dobry obiad.

Szpinak z serem paneer.

Składniki:

  • ser paneer ( zrobiony z dwóch litrów mleka )
  • szpinak w liściach mrożony ( pół paczki)
  • mleko kokosowe  1/2 puszki
  • czosnek – 2 ząbki (obrany, pokrojony)
  • cebula 1 sztuka ( obrany, pokrojony)
  • kmin rzymski – 1/2 łyżeczki
  • curry madras – 1 łyżeczka
  • kolendra ziarna – 1/2 łyżeczki ( rozgniecione)
  • olej
  • ryż 1 woreczek ( ugotowany)

 

Rozgrzałam wok-a nalałam ok. 3 łyżek oleju i wrzuciłam zamrożony szpinak i mieszając go pozwoliłam mu się rozmrozić, dorzuciłam pokrojony w kostkę paneer ( i tak się rozpadł na drobno) i dodałam przyprawy, dolałam mleko kokosowe i wszystko dusiłam razem przez około 4 minuty. Na półmisek wyłożyłam szpinak z serem a do środka włożyłam ryż. Nakładałam mieszając jedno z drugim. Smakowało ? Chyba, tak, bo zniknęło błyskawicznie ! Polecam ! Szybki i smaczne !