Szybki obiad, dobry obiad.
Szpinak z serem paneer.
Składniki:
- ser paneer ( zrobiony z dwóch litrów mleka )
- szpinak w liściach mrożony ( pół paczki)
- mleko kokosowe 1/2 puszki
- czosnek – 2 ząbki (obrany, pokrojony)
- cebula 1 sztuka ( obrany, pokrojony)
- kmin rzymski – 1/2 łyżeczki
- curry madras – 1 łyżeczka
- kolendra ziarna – 1/2 łyżeczki ( rozgniecione)
- olej
- ryż 1 woreczek ( ugotowany)
Rozgrzałam wok-a nalałam ok. 3 łyżek oleju i wrzuciłam zamrożony szpinak i mieszając go pozwoliłam mu się rozmrozić, dorzuciłam pokrojony w kostkę paneer ( i tak się rozpadł na drobno) i dodałam przyprawy, dolałam mleko kokosowe i wszystko dusiłam razem przez około 4 minuty. Na półmisek wyłożyłam szpinak z serem a do środka włożyłam ryż. Nakładałam mieszając jedno z drugim. Smakowało ? Chyba, tak, bo zniknęło błyskawicznie ! Polecam ! Szybki i smaczne !