Uwielbiam tatara i z łososia i z wołowiny, zapraszam do przeczytania przepisu.
Tatar z łososia, to pyszna potrawa która nad polskim morzem potrafi osiągać cenę z kosmosu, skąd to wiem bo tam pierwszy raz go jadłam.. a potem zaczęłam go robić sama, a teraz robi go J.
Polecam, zróbcie go w domu .. jest pyszny ! Zachwycicie siebie i gości !
Tatar z łososia
( porcja dla 4 osób )
- 25 dkg łososia wędzonego
- 25 dkg łososia surowego ( filet)
- 1 cebula
- 1 łyżka kaparów
- 2 ogórki konserwowe
- pieprz
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę, mieszamy z pokrojonymi drobno ogórkami i kaparami. Łososia wędzonego drobniutko kroimy. Z filetu surowego łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy wszystkie ewentualne ości i również drobniutko kroimy. Mieszamy łososia z warzywami, doprawiamy pieprzem, ewentualnie maggi. Układamy na talerzach dekorujemy / lub nie ogórkiem konserwowym i gotowe!
Smacznego