Tatar z łososia, mój ukochany zapraszam

Uwielbiam tatara i z łososia i z wołowiny, zapraszam do przeczytania przepisu.

Tatar z łososia, to pyszna potrawa która nad polskim morzem potrafi osiągać cenę z kosmosu, skąd to wiem bo tam pierwszy raz go jadłam.. a potem zaczęłam go robić sama, a teraz robi go J. 

tatar z lososia

Polecam, zróbcie go w domu .. jest pyszny ! Zachwycicie siebie i gości ! 

 

Tatar z łososia 

( porcja dla 4 osób ) 

  • 25 dkg łososia wędzonego 
  • 25 dkg łososia surowego ( filet) 
  • 1 cebula 
  • 1 łyżka kaparów 
  • 2 ogórki konserwowe 
  • pieprz 

Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę, mieszamy z pokrojonymi drobno ogórkami i kaparami. Łososia wędzonego drobniutko kroimy. Z filetu surowego łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy wszystkie ewentualne ości i również drobniutko kroimy. Mieszamy łososia z warzywami, doprawiamy pieprzem, ewentualnie maggi. Układamy na talerzach dekorujemy / lub nie ogórkiem konserwowym i gotowe! 

tatar z łososia

Smacznego