Warsztaty „Przetwory domowe” odbyły się nie tak dawno temu w Małopolskiej Szkole Wyższej im J. Dietla.
Warsztaty prowadził Jerzy Sobieniak – kucharz orkiestra.
Zaczęliśmy jak zwykle od opisu jak robić konfitury, przetwory, jak je pasteryzować, co ze sobą łączyć a co nie.. multum wiedzy.
A potem było gotowanie – jedna grupa robiła curry a druga przetwory. Ja znalazłam się w tej drugiej i gotowałam z Agnieszką i Anią. Zrobiłyśmy chutney z lekką hinduską nutą .
( przepis na chutney na zdjęciu ) Wszystko było dodawane na oko.
A potem był czas na jedzenie wszystkich przygotowanych dań
Wszystko znikało w zastraszającym tempie ;) Było smakowicie, dziękuję za zaproszenie !
Zdjęcia dzięki uprzejmości Ani z bloga Życie od kuchni
Wszyscy jedzą, ale musiało być smacznie :)