Warzywa z sosem balsamicznym.
Rzut oka na lodówkę o…są warzywa… no to szybciutko zrobiłam warzywa z sosem balsamicznym.
- cukinia
- cebula
- czosnek
- bakłażan
- papryka
- ocet balsamiczny – 1 łyżka
- oliwa – 1 łyżeczka
- miód – 1/2 łyżeczki
Potrzebna jest jeszcze patelnia najlepiej grillowa.
Cukinię,bakłażana i paprykę myjemy. Cukinię i bakłażana kroimy w plasterki, paprykę w paski. Cebulę w piórka, czosnek drobno.
Oliwę z octem i miodem – mieszamy i podgrzewamy minutkę w mikrofalówce – lepiej się połączą, dodajemy czosnek, mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa pokrojone i pędzelkiem smarujemy mieszanką octu z oliwą, miodem i czosnkiem. Smażymy do przyrumienienia.
Pyszne!
Jedna myśl na temat “Warzywa z sosem balsamicznym”
Możliwość komentowania jest wyłączona.