Taka była moja przystawka w Paszkówce, szkoda, że nie udało mi się jej podać ciepłej ..
Wieżyczki pełne smaku ( 4szt)
Składniki:
- ser camembert
- szynka szwarwaldzka ( 8 plasterków na jeden cały ser )
- pomidor koktailowy ( 8 sztuk )
- listki bazylii ( 8 sztuk)
- domowe bułeczki – wg przepisu na chleb (tylko bez dodatków i z 1/3 porcji)
- oliwa z pierwszego tłoczenia
Ser camembert kroimy na ćwiartki, każdą z ćwiartek owijamy w miarę dokładnie szynką ( 2 plasterki na ćwiartkę) każdy kawałek smarujemy oliwą. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C i pieczemy ser ok. 10 minut, tak żeby zaczął się rozpływać. W tym czasie przekrawamy bułeczkę na pół, na bułeczce układamy ser, na serze listek bazylii na to pomidorek i wszystko spinamy. Smacznego !