Co przygotowujecie na grilla najchętniej ?
Boczek z grilla, u nas gości na grillu w miarę często.
Na grilla przygotowujemy przeważnie szparagi w boczku, białe kiełbaski ( kupne z dobrym składem ale też i domowe ) lubimy też kaszankę. Raz na jakiś czas robimy też boczek. Używamy boczku wędzonego surowego, ten najbardziej nam smakuje.
My przyprawiamy go trzema przyprawami, taki kiedyś jedliśmy u znajomych i tak go nadal przygotowujemy.
Oczywiście możecie do tej naszej mieszanki dodać coś od siebie, spróbować może będzie smaczniejszy ?
Boczek z grilla
- 5 plastrów boczku wędzonego surowego
- 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
- 2 łyżki curry
- 1 szczypta ostrej papryki chili
- 2 łyżki oleju
W misce mieszamy curry, paprykę i chili dodajemy olej, mieszamy. Na płaskim talerzu rozkładam plastry boczku i pędzelkiem nakładam na niego moją mieszankę. Nakładam ją z dwóch stron mięsa. Odstawiam do lodówki co najmniej dwie godziny.
Smażymy na grillu, przewracając dwukrotnie. Podajemy od razu i uwaga bardzo szybko znika.