Cebula z octem balsamicznym to dodatek do dań, który uwielbiam. Tym razem zrobiłam go z jasnej słodkiej cebuli. Mniam, wszystko zniknęło w ciągu jednego popołudnia.
Cebula z octem balsamicznym
- 2 cebule
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 daktyle
- 1 łyżka brązowego cukru
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem wrzucić cebulę i podsmażyć po chwili dodać ocet balsamiczny wraz z pokrojonymi daktylami i łyżką brązowego cukru. Wszystko razem przesmażyć przez około 20 minut. Podawać do pieczywa, mięs, wędlin.
Musi być smaczna, a jakie tło! super
:)
Ale rarytasik – aż ślinka cieknie :)