Cebula z octem balsamicznym do kanapek

Cebula z octem balsamicznym to dodatek do dań, który uwielbiam. Tym razem zrobiłam go z jasnej słodkiej cebuli. Mniam, wszystko zniknęło w ciągu jednego popołudnia.

Cebula z octem balsamicznym

Cebula z octem balsamicznym

  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3 daktyle
  • 1 łyżka brązowego cukru

 

Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem wrzucić cebulę i podsmażyć po chwili dodać ocet balsamiczny wraz z pokrojonymi daktylami i łyżką brązowego cukru. Wszystko razem przesmażyć przez około 20 minut. Podawać do pieczywa, mięs, wędlin.

 

3 myśli na temat “Cebula z octem balsamicznym do kanapek

Możliwość komentowania jest wyłączona.