Ciasto cytrynowe wg Kasi

tak zawitało i u mnie na blogu :)

Polecam bo pyszne !

To, które zrobiłam w foremce keksowej zniknęło w minutę. Na całe szczęście zrobiłam też dwie małe babeczki w foremkach do muffinów i im udało mi się zrobić szybkie zdjęcie.

Ciasto cytrynowe wg Kasi

Składniki:

1 kostka do pieczenia margaryny KASIA

1 szklanka cukru

4 jajka

2 szklanki mąki

1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

1 cytryna

 

Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać szklankę przesianej mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklanę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przelać do podłużnej prostokątnej formy (ok. 30 x 10 cm), posmarowanej i posypanej bułką tartą.
Piec 40 – 50 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Jest szybkie do zrobienia, jest pyszne ! Naprawdę polecam :)

 

 

Dodaj komentarz