Czarna pasta do chleba – tapenada

Czarna pasta do chleba czyli pasta z czarnych oliwek, pyszna pełna smaku.

czarna pasta do chleba

Ostatnio zakochałam się w pastach do chleba i kombinuję na całego, prawie ;) bo odważniejsze połączenie przede mną.

Tą zrobiłam ostatnio w większej ilości .. troszkę zabrałam do pracy, reszcie chciałam zrobić porządniejsze zdjęcie – jak wróciłam już jej nie było . Tak więc zdjęcie jest z pudełeczkiem do pracy :)

 

Czarna pasta do chleba

  • 1 słoiczek czarnych oliwek
  • 5 pomidorów  w oliwie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka kaparów
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • szczypta chilli
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy z dodatkiem trufli

 

Oliwki odsączyć z zalewy zmiksować blenderem ( lub bardzo drobno wszystko posiekać ) z pozostałymi składnikami. I już mamy pyszną pastę. Mniam ! można ją jeszcze posypać ziarnami słonecznika. Oj, boskie to połączenie.

 

Dodaj komentarz