Drugie śniadanie w słoiku – jogurt z brzoskwiniami

Drugie śniadanie w słoiku – jogurt z brzoskwiniami.

 

 

 

Drugie śniadanie w słoiku – jogurt z brzoskwiniami, to takie proste drugie śniadanie. Szczerze mówiąc zadziwia mnie co raz jak w pracy, czy na fb lub instagramie dostaje pytanie a jak go zrobiłaś ?

No jak to jak, bardzo prosto. Prosto też oznacza w tym przypadku zdrowo i smacznie. Czemu tak ? bo wiem o wszystkich składnikach i sama mogę je mieszać w zależności od zawartości lodówki ;)

Płatki owsiane – skład znamy, jogurt możesz użyć gotowy ze sklepu ( patrz na skład – żeby nie było mleka w proszku, bo on tego nie potrzebuje ) . Do tego owoce ulubione przez Ciebie i gotowe. Patrzysz a tu leży w domu w koszyku jabłko ostatnie, samotne – przerób je tak jak tą brzoskwinię i dodaj trochę cynamonu. Banan już brązowy – taki jest najsłodszy – pokrój i dołóż zobaczysz będzie pysznie. Nie marnuj żywności – wykorzystaj ją do końca : )

 

Drugie śniadanie w słoiku – jogurt z brzoskwiniami 

  • 1 duża łyżka płatków owsianych
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
  • 1 brzoskwinia

 

Zacznijmy od brzoskwini, myję ją, kroję w paski i daję na patelnię, odpalam gaz i duszę ją z łyżką wody.

Na dno słoika wsypuję płatki dodaję jogurt i mleko kokosowe oraz coś co nam to jednak dosłodzi,  mieszam wszystko dokładnie. Na górę kładę owoce. Zakręcam słoik wstawiam do lodówki ( jeśli robię go wieczorem ), jeśli nie od razu wkładam do torby.

 

I powiedz mi czy to jest trudne ? Czy to zajmuje dużo czasu ? Nie, a po co przepłacać za jogurt w kawiarni, albo kupować pełny chemii w sklepie.

 

A na zdjęciu jeszcze słoiczek pełny przeze mnie wyhodowanych pomidorków. To też proste do spakowania ;) i zabrania do pracy.

 

 

Jedna myśl na temat “Drugie śniadanie w słoiku – jogurt z brzoskwiniami

  1. Również preferuję takie śniadania i bardzo chętnie zabieram słoik pełen dobroci do pracy. Prażone owoce wybornie komponując się płatkami owsianymi i jogurtem, choć zdarza się, że kroje je w drobną kostkę albo bleduje surowe, aby uzyskać mus. Jesienią/zimą sięgam także po gruszki i całość prócz cynamonu okraszam nutką wanilii oraz kardamonu.

Możliwość komentowania jest wyłączona.