Festiwal Szparagów trwa w hotelu Park Inn w Krakowie, w restauracji RBG .
Miałam przyjemność spróbować dań przygotowanych przez szefa restauracji.
Na wstępie przywitały nas szparagi na leżaczkach w holu hotelu. Strasznie fajny pomysł, przygotowany własnoręcznie przez szefa kuchni.
A potem przyszło to najfajniejsze czyli wybór dań.
Ja wybrałam Grillowana polędwicę wołową w sosie z czerwonego wina z rozmarynem i gotowanymi szparagami a na deser rabarbar w sosie malinowym z gałką lodów pistacjowych.
Smaczna polędwica, pyszny towarzyszący jej szpinak i moje ukochane szparagi. A deser .. boski, nadal czuję jego smak, lekko twardy rabarbar z sosem malinowym .. odlot moi mili !
Koleżanka zamówiła Szparagi z pistacjami z sosem pomarańczowym oraz suflet czekoladowy z sosem wiśniowym.
Pyszny suflet, sos pomarańczowy jak dla mnie miał mało wspólnego z sosem, bo był prawie w całości spieczony.
Podsumowując pyszne to dania były, fajnie że w festiwalu biorą udział przede wszystkim zielone szparagi ( w zupie są białe i zielone ).
Ja serdecznie polecam !
A w planach restauracji już niedługo menu truskawkowe, w jesieni grzyby .. oj będzie się działo.
Park Inn
Kraków
Monte Cassino 2,
Debniki, 31-337 Krakow
Wygląda wszystko dobrze. Kuchnia trochę nie w moim stylu, ale myślę, że od czasu do czasu warto się przejść.