Jabłka na ciepło, pyszny deser do przygotowania prawie w pięć minut.
Ja przygotowałam te jabłka wieczorem, potem zapakowałam do pudełeczka i zabrałam do pracy. Jako, że w pracy powiedziałam wraz z koleżanką pass słodyczom wymyśliłam że popołudniu musimy zjeść coś dobrego.. bo wtedy jest najgorzej, jeśli chodzi o słodycze:)
Jabłka na ciepło ( porcja dla 2-3 osób )
- 2 jabłka
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżeczki miodu
- kilka jagód goji
Jabłka przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne łyżeczką. W blenderze zmieliłam migdały ( można dać już zmielone ) przełożyć je do otworów po gniazdach nasiennych, na wierzchu położyć po 1/4 łyżeczki miodu i na nim jagody goji. Wstawić jabłka do mikrofalówki na 3 minuty i lekko je „podgotować „. Zapakować do pojemnika lunchowego, zamknąć pojemnik jabłka jeszcze zmiękną pod wpływem pary i jagody goji staną się bardziej miękkie. W pracy wyjąć na talerz, podgrzać w mikrofalówce i zjeść :)) Pyszna przekąska / podwieczorek.
Jabłka można napełnić też innymi orzechami, rodzynkami, morelami .. przed nami kolejne testy :)
Pyszna przekąska. Uwielbiam takie jabłuszka. Muszę sobie zrobić.
Pozdrowienia :)
Majanko :) dziękuję !
a jaka temperatura w mikrofali?
u mnie na stopień 3 czyli najwyższy :)
pozdrawiam!