Karczek z patelni, to danie które zawsze na myśl przywodzi mi lato i grilla. Teraz czasami robimy go w wersji z patelni grillowej.
Karczek z patelni wraz z warzywami
- 250 gram karkówki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 1/ 2 bakłażana
- sól, pieprz
- olej kujawski z czosnkiem, bazylią i pomidorami
Karkówkę pokroić w cienkie plastry, lekko je rozbić posolić i popieprzyć z każdej strony. Rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej karkówkę. Papryki i bakłażana opłukać, pokroić paprykę w płaty, bakłażana w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju kujawskiego z przyprawami i dodać warzywa smażyć z każdej ze stron po kilka minut.
Ten przepis bierze udział w akcji ” Odkryj Kujawski ze smakiem” , bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu „ZPierwszegoTloczenia.pl„, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.
Wszystko razem podać na talerzu. Boski smak lata gwarantowany.
Bardzo smakowicie Ulla!
Dziękuję za udział :)
:) a ja dziękuję za akcję !