Makaron z ” gulaszem” z wolnowaru to szybka „nocna” propozycja obiadowa.
Czemu nocna? bo wstawiamy wszystko wieczorem do wolnowaru, rano gotujemy makaron dodajemy i gotowe.
Uwielbiam gotowanie w wolnowarze, wstawiasz wszystko wieczorem, a rano jest gotowe. Bez mieszania, bez przypalenia. Znakomicie
- Makaron z gulaszem z wolnowaru
- 1 opakowanie makaronu penne
- 50 dkg łopatki wieprzowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka suszonych warzyw
- łyżeczka suszonego majeranku
- 2 łyżki oleju
- szklanka wody
Obierz czosnek i cebulą drobno posiekaj. Umyj mięso, osusz pokrój na drobne kawałki. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Przełóż do wolnowaru, na patelni przesmaż czosnek i cebulę dodaj do wolnowaru, dodaj pokruszoną kostkę dodaj wodę. Wstaw wolnowar na high i gotuj przez 2 godziny / lub wstaw na slow i gotuj 10 godzin. Gdy mięso będzie miękkie wyłącz wolnowar. Ugotuj makaron al dente i dodaj do mięsa,dodaj majeranek i wymieszaj. I gotowe.