Makaron z „gulaszem” z wolnowaru

Makaron z ” gulaszem” z wolnowaru to szybka „nocna” propozycja obiadowa.

Czemu nocna? bo wstawiamy wszystko wieczorem do wolnowaru, rano gotujemy makaron dodajemy i gotowe.

makaron-z-miesem-wieprzowym

Uwielbiam gotowanie w wolnowarze, wstawiasz wszystko wieczorem, a rano jest gotowe. Bez mieszania, bez przypalenia. Znakomicie

  • Makaron z gulaszem z wolnowaru 
  • 1 opakowanie makaronu penne
  • 50 dkg łopatki wieprzowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka suszonych warzyw
  • łyżeczka suszonego majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka wody

 

Obierz czosnek i cebulą drobno posiekaj. Umyj mięso, osusz pokrój na drobne kawałki. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Przełóż do wolnowaru, na patelni przesmaż czosnek i cebulę dodaj do wolnowaru, dodaj pokruszoną kostkę dodaj wodę. Wstaw wolnowar na high i gotuj przez 2 godziny / lub wstaw na slow i gotuj 10 godzin. Gdy mięso będzie miękkie wyłącz wolnowar. Ugotuj makaron al dente i dodaj do mięsa,dodaj majeranek i  wymieszaj. I gotowe.