Makaronowe muszle nadziewane paneer


A przedwczoraj z okazji moich urodzin, czekała na mnie kolacja :)

Pyszna kolacja, to powiem od razu.

Kocham makaron, tak po prostu, a tym razem J. zrobił aż dwie wersje.

Dzisiaj przedstawię Wam wersję pierwszą.

Makaronowe muszle nadziane serem paneer i liśćmi białej botwinki

Składniki:

  • muszle makaronowe
  • ser paneer ( który ja zrobiłam w niedzielę)
  • liście białej botwinki
  • czosnek 5 ząbków
  • pieprz
  • oliwa

Muszle makaronowe zostały ugotowane al’dente. Farsz został przygotowany z sera paneer, który został wymieszany z drobno posiekanymi liśćmi botwinki zerwanej w naszym ogródku oraz posiekanym czosnkiem. Muszle zostały nadziane, nadzieniem i ułożone w formie, skropione oliwą i upieczone. Były przepyszne !

paneer

 

 

Dodaj komentarz