Małopolski Festiwal Smaku 2014 rozpoczął swój maraton po naszym regionie w Wieliczce, gdzie dotarłam bladym świtem ;) w gorących promieniach słońca. Jako, że w tym roku formuła przewiduje gotowanie przez blogerów – pojawiło nas się trochę :
Gotowanie z Pasją (http://gotowaniezpasja.pl/)
Kuchenne wariacje (http://kuchennewariacje.pl/)
My life of cooking (http://mylifeofcooking.pl/)
Pora coś zjeść (http://www.poracoszjesc.pl/)
W kuchni Katie (http://wkuchnikatie.pl/)
Z widelcem po Krakowie (http://www.zwidelcem.pl/)
Zaczęło się od podziału na grupy i gotowania dwóch zup – zupy zaporoskiej i zupy chłopskiej. Drużyna w której byłam ja wraz z Pawłem, Grzegorzem, Kasią i Agnieszką gotowaliśmy zupę zaporoską.
Zupa prosta, bo składająca się z kilku składników, ale naprawdę bardzo smaczna !
Potem drugi zespół gotował drugą zupę, a my przyglądaliśmy się pokazom kulinarnym prowadzonym przez Pawła i Grześka, Maćka Koźlakowskiego i Mikołaja Reja ( uczestnicy Masterchef 1 edycja ) – genialny pstrąg z nadzieniem z bryndzy pieczony w liściach kapusty !
A przy okazji mieliśmy czas żeby zjeść pyszne lody z cukierni Melba z Krzeszowic – lody z mleka krów rasy czerwonej. Pyszne ! polecam :)
A potem wspólnie z drużyną kucharzy przygotowywaliśmy oraz podaliśmy publiczności Kapuśniak.
Było cudownie, upalnie .. przemiło !
Zapraszam Was do odwiedzin naszego stoiska w kolejne niedziele w Małopolsce. Pierwsza szansa już w niedzielę w Wadowicach.