Ostatnio na targu kusiła mnie młoda marchewka, kupiłam i zastanawiałam się co z nią zrobić ( szkoda jej na surówkę ) . Jakiś czas temu na jakimś blogu widziałam taką marchewkę pieczoną .. i tak też postąpiłam z moją. I wchodzi na stałe do naszego wiosenno – letniego menu.
Młoda pieczona marchewka
- 2 pęczki młodej marchewki ( 10 sztuk )
- oliwa z oliwek
- sól, świeżo mielony pieprz
Marchewki opłukać i cienko obrać. Jeśli są długie przekroić je na pół. Ułożyć w formie spryskać oliwę posypać solą i pieprzem. Piec w piekarniku w 200 st. przez 20 minut. Podawać natychmiast.
Mniam! Dziękuję za pomysł na dzisiejszy obiad!
Rozmaryn!
o tak i czosnek .. to będzie kolejna wersja
mam nadzieję, że smakowało :)
Robię i uwielbiam :)
:)