Omlet śniadaniowy czyli omlet na śniadanie gości u nas na stole bardzo często, zawsze w trochę innej wersji. Ta wersja trochę bardziej treściwa.
Składniki – Omlet śniadaniowy kolorowy i zdrowy
- makaron kokardki ( pozostały z przygotowania sałatki) ok.garści
- groszek Pudliszki ok. 5 łyżek
- 3 jajka
- szynka wieprzowa 3 plasterki
- rozmaryn szczypta
- sól, pieprz
- łyżka mleka
- olej rzepakowy
- 2 plasterki sera żółtego
- natka pietruszki do przybrania
Jajka umyłam i wybiłam do miski, ubiłam lekko wraz z mlekiem i pieprzem oraz solą i rozmarynem. Dodałam makaron i pokrojoną w pastki szynkę wymieszałam. Na patelnię wlałam olej i podgrzałam wlałam masę, podsmażyłam około 4 minuty i zsunęłam na talerz, przewróciłam całość na drugą stronę na patelnię i przypiekłam pod przykryciem znowu ok. 4 minut ale już z żółtym serem i pietruszką na wierzchu.
Aplauz zebrałam za taką wersję omletu :) gromki !
Polecam, smacznego !