Paluszki rybne

Tak, akurat wyszło, że wczoraj nie miałam siły robić dzieciom obiadu, z żadnej strony mi to nie szło, pomysłu brakowało.

Aż tu wróciły dzieci ze szkoły i powiedziały ..
– Zrób paluszki rybne,
 no i tak powstał obiad w 10 minut z użyciem Air Fryer Philipsa.
Składniki:
  • opakowanie gotowych paluszków rybnych
  • jedna zupka chińska ( a dokładniej sam makaron )
  • marchewka z groszkiem Pudliszki
Rozgrzałam urządzenie do 180 C w 3 minuty po tym czasie wsunęła szufladę z sitkiem na których zostały przez dzieci ułożone paluszki rybne, wstawiliśmy wszystko na 180 C na 10 minut.
Świeżo zagotowaną wodą zalany został makaron z zupki chińskiej. ( Przyprawy wylądowały w koszu ) i przykryty na 4 minuty.
Marchewkę z groszkiem wysypaliśmy na sitko ze słoika, przepłukaliśmy zimną wodą i wstawiliśmy do mikrofalówki na 2 minuty z kawałeczkiem masła i odrobiną cukru.
Na talerzu wylądowały paluszki, makaron i groszek z marchewką.
Pyszny, szybki obiad. !
Podsumowanie moich dzieci : paluszki są bardzo chrupiące, nie są tłuste ! pyszny i szybki obiad :) ps. jakby Cię Mamo kiedyś w domu nie było, to zostaw taki zestaw a obiad zrobimy sami :) – i do czego to doszło :):)

 

Jedna myśl na temat “Paluszki rybne

  1. Paluszki rybne OK, aczkolwiek tylko kiedy są zrobione własnoręcznie. Te ze sklepów gdzie mięso oddzielane jest mechanicznie raczej nie nalezą do moich smakołyków.

Możliwość komentowania jest wyłączona.