Boczniaki panierowane

Boczniaki panierowane bardzo lubię, ale .. no właśnie ale.. zawsze trzeba je smażyć na dużej ilości oleju, który chłoną jak gąbka. Dzisiaj wpadłam na pomysł żeby je upiec w urządzeniu AirFryer Philipsa  i po prostu są genialne,  chrupiące pyszne.

Boczniaki panierowane 
  • boczniaki umyte i osuszone
  • jajko
  • tarta bułka
Boczniaki umyć i osuszyć pokroić na mniejsze kawałeczki i panierować jak kotlety czyli w jajku i w bułce tartej ( do której dla smaku można dodać sól). Ułożyć na sitku i piec przez maks. 15 minut w 180 C.
Można je też zrobić na patelni czyli panierujemy tak samo, smażymy na rozgrzanym oleju na patelni na brązowy kolor.

 

Jedna myśl na temat “Boczniaki panierowane

Dodaj komentarz