Piękno w smaku czyli warsztaty QAFP, w których miałam przyjemność uczestniczyć 31.01 odbyły się w warszawskim studio kulinarnym SmartStudio.
Przybyłam pociągiem z lekkim opóźnieniem, ale na dworcu czekały na mnie Kasia, Bernika i Gosia – dziękuję Wam że poczekałyście :), szybko udałyśmy się do studio, gdzie już przed wejściem przywitał nas moderator dyskusji towarzyszącej warsztatom czyli Olivier Janiak.
Na początku Olivier opowiedział nam co nieco o warsztatach co nas czeka.
Przedstawił nam prowadzących, którzy poopowiadali nam co nieco – część kulinarną prowadził Daniel Olas – szef kuchni w Pro-Vita w Kołobrzegu , a część fotograficzną Joanna van Fenema, o QAFP – czyli systemie certyfikacji opowiedziała nam Agnieszka Różańska.
Przystąpiliśmy do przygotowywania dań, przygotowaliśmy wspólnie następujące dania:
*Karkówkę w sosie śliwkowym z puree z marchwi i grillowaną kukurydzą
*Schab z puree z groszku i ziemniakiem słodkim
*Polędwiczka wieprzowa z masłem, rukolą i ziemniakami truflowymi
* kanapki z wędlinami oraz kanapki z kaszanką na ciepło
A teraz kilka zdjęć, żebyście mogli poczuć atmosferę jaka panowała na warsztatach.
Było pysznie i znakomicie a na deser do domu dostaliśmy po super torbie termicznej ( noszę w niej jedzenie do pracy :)) z zawartością czyli wędlinami z certyfikatem QAFP. Kabanosy zniknęły w sekundzie takie były pyszne, kiełbasy w lodówce długo też nie poleżały ;)
Dziękuję organizatorom za zaproszenie, za stworzenie takiej fajnej luźnej atmosfery.