Pomysł na zupę z Winiary – KONKURS

A dzisiaj zapraszam do udziału w konkursie z firmą Winiary. Konkurs prosty lekki i smakowity :) Polegający na podaniu z jakim dodatkiem ( niestandardowym ;)) podalibyście jedną z zup z nowej linii Winiary Pomysł Na ..

 

zua

 

Zasady:

1. Konkurs trwa od dzisiaj tj 13.02..13 do 23.02.13.

2. Zadanie konkursowe: Proszę w komentarzu opisać z czym podalibyście którąś z zup z nowej linii zup Pomysł na : gulaszową, zapiekaną cebulową lub tajską.

3. Wraz  z komentarzem proszę zostawić adres email.

4. Wyniki konkursu 24.02.13 – na dane Zwycięzców czekam do 27.02.13.

5. Ja wybieram Zwycięzców

6. Nagrody – czyli ważna rzecz to:

1 miejsce:

1x zestaw ( 4 szt )  miseczek do zapiekania zupy + zestaw po 2 zupy z każdego rodzaju z linii POMYSŁ NA Zupę francuskiej zapiekanej zupy cebulowej, tajskiej z kurczakiem oraz węgierskiej zupy gulaszowej

2-9 miejsce  –  zestawy produktów, które zawierają po 2 sztuki każdej z zup z linii POMYSŁ NA.. zupę: francuskiej zapiekanej zupy cebulowej, tajskiej z kurczakiem oraz węgierskiej zupy gulaszowej

 

28 myśli na temat “Pomysł na zupę z Winiary – KONKURS

  1. zupę tajską Winiary robiłam ostatnio z łososiem. Rodzince bardzo smakowała. Ryby sa bardzo zdrowe i staram się je jak najczęściej dodawać do potraw zamiast np. kurczaka:)

  2. Ostatnio robiłam tajską, wyszła super- zamiast cebulki dymki dałam pietruszkę, a zamiast cukinii dynię… wywar zrobiłam z udek i dodałam 3 listki limonki kaffir oraz odrobinę świeżo startego imbiru. Wyszło świetnie.
    Chętnie prześlę zdjęcie:) Niech inni oblizują się smakiem i zazdroszczą:)

  3. Wedlug mnie najlepszy dodatek do zupy to miłośc, szczypta pomysłu, 100 % zaangazowania w to co przyrzadzamy ,kilka gram dobrego smaku i skonsumowanie posilku ze swoja rodzina ;)

  4. Zupkę cebulową podałabym z tofu, wiem, troszkę niestandardowo ale życie ma różne smaki, zestawianie ich z sobą to dopiero prawdziwa przyjemność:)

  5. Do gulaszowej trochę ostrej papryczki, dla kochających „mocne” smaki;)

  6. A ja podałabym każdą z zup po prosu z odrobiną miłości zarówno do osoby, dla której ją przygotowuję, jak również miłości do gotowania :)

  7. lubię do zup pieczone dodatki w postaci malutkich bułeczek czy takich drożdżowo-kruchych zawijasków. Świetnie się sprawdzą i tutaj bo farsz można dowolnie doprawiać – do zupy z samych jarzyn możemy zrobić bułeczki z mięsem czy wędliną, np. zwijane różyczki z szynką do cebulowej, albo bułeczki z pieczoną papryką i pomidorami do gulaszowej, albo na cieście z mlekiem kokosowym i curry do tajskiej – pole do popisu jest ogromne a potem każdy jedzący sam decyduje czy zje zupę samą czy sięgnie bo pyszną chrupiącą bułeczkę

  8. Uwielbiam gulaszową! Taką mocno pikantną!
    Więc pewnie przygotowałabym właśnie ją i dodałabym do niej suszone w towarzystwie szafranu i chili mięso renifera, które tuż obok mięsa lamy czeka u mnie na jakieś zastosowanie. Dzięki czemu myślę, że tradycyjna zupa gulaszowa nabrałaby charakterystycznego smaku. I choć brzmi to jak zemsta na Mikołaju za nietrafione zeszłoroczne prezenty, to w rzeczywistości myślę – jest to ciekawe urozmaicenie.

    Pozdrawiam,
    senninha :)

  9. Dla mnie ulubiona jest zupa cebulowa francuska zapiekana .
    Z czym bym ja podała?z bagietkami takimi bez wyrabiania , powykrecanymi i przepysznymi.
    I to nic ze na zupie ciasto francuskie mamy, takie bagietki posypane gruba morska solą albo ziołami smakują z cebulowa rewelacyjnie.
    jeśli chodzi o gulaszową jest ona sycąca sama w sobie ale wytrawne krakersy albo tacos tez będą wspaniale się nadawały.
    Tajska wystarczy posypać uprażonymi orzeszkami sosnowymi i grubo zieleniną:kolendra albo natką.
    Mniam, ale nabrałam na nie ochoty tak sobie wizualizując te zupy.

  10. Do zupy gulaszowej dodałabym smażone pieczarki z cebulką, zielony groszek i kukurydzę.Dodatkowo smak wzbogaciłabym ząbkiem czosnku i połową papryki peperoni :)

  11. Ponieważ tajskie jedzenie słynie z mieszania smaków, a ja uwielbiam nietypowe połączenia ostro-słodkie, przyrządziłabym zupę tajską „po swojemu”. Mianowicie dorzuciłabym do niej garść ziarenek sezamu, a po wierzchu pomalowałabym esy -floresy rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od pewnego czasu wiele zup i kremów ozdabiam czekoladą – na początku budzi zdziwienie, a później zachwyt :)

  12. Wykorzystałam już zupę cebulową i jest naprawdę smaczna, dodałam do niej płatki chilli i serek topiony pycha!!

  13. Podejde do tematu z drugiej strony, nie „z czym: a „w czym” serwuję zupę gulaszową:

    Kupuje dużą bułke ciemną, w piekarni z duza tradycją.Bułka musi byc dobrze wypieczona.
    Odkrajam wierzch bułki, wydrążam otwór, wybieram część bułki, tak aby powstala niby miseczka chlebowa.

    Do otworu wlewam zupę, która wcześniej ubogacam małymi kawałkami obsmażonej w mące i doprawionej solą i pieprzem łapatki/karczku.

    Smacznego!

  14. Podałabym – a właściwie za chwilę podam, bo myśląc o niej narobiłam sobie smaka! – zupę tajską, ale z krewetkami. Z dodatkiem mleczka kokosowego. I posypaną świeżą kolendrą. A ponieważ jestem strasznym łasuchem, część zupy przeleję na patelnię, dodam trochę mleczka kokosowego, posiekanego ananasa i sos chili, odparuję i w takim sosie przesmażę jeszcze parę krewetek – schrupię je jako przystawkę do zupy! I nie będę miała żadnych wyrzutów, że jem tak późno, bo w końcu coś od życia mieć trzeba! :)

  15. Zapiekaną cebulową podałabym z smażonymi w głębokim oleju kostkami żółtego sera w panierce jak do kotleta. Takie kawałki 1×1 są doskonałym dodatkiem do cebulowej zupy, którą uwielbiam wręcz. Mogłabym się zajadać nią z tym dodatkiem co dnia.

  16. Ja chętnie podałabym gulaszową, z małymi kluseczkami (takimi z dodatkiem twarogu)- zamiast tradycyjnego ziemniaka , do tego odrobinka świeżej papryczki chilli , ten smak i aromat, coś niesamowitego ; uwielbiam połączenie słodkich klusek i ostrzejszego mięsa , co niektórzy uważają za dziwne, ale cóż takie już moje kubeczki smakowe :D
    domi890@onet.pl

  17. Zupę gulaszową podałabym z papryką, selerem i czosnkiem. Zupę tajską z kurczakiem wzbogaciłabym odrobiną rozpuszczonej czekolady. Zupę cebulową podałabym z kluseczkami szpinakowymi. Smacznej zupy dla kazdego :)

  18. A gulaszowa z kawalkami obtoczonej w mace i obsmazonej karkowki/łopatki.
    Podam ja w miseczce zrobionej wlasnorecznie z bulki ciemnej

  19. Witam!
    Z zup proponowanych przez Winiary próbowałam dzisiaj tajską zupę z kurczakiem. Zupka bardzo mi smakowała jednak troszkę nie pasował mi do tego kurczak. Następnym razem podałabym tą zupkę z dodatkiem krewetek koktajlowych smażonych z czosnkiem, imbirem i chilli. Dodałabym jeszcze szczyptę kardamonu i świeże zioła np. kolendrę.
    Zupa zyskałaby charakteru i byłaby bardziej aromatyczna.
    Pozdrawiam serdecznie!
    Renata D. – sheyla888@op.pl

  20. Ja już spróbowałam zupy tajskiej z.. makaronem! ale było to danie główne, a nie zupa!
    na maśle podsmażyłam kokos,
    paprykę, awokado i cebulę upiekłam na grillu
    kurczaka podsmażyłam z czosnkiem,
    wszystko doprawiłam ziołami, papryką słodką, chilli i sosem sojowym.
    Było pyszne!!

  21. Proponuję Tajską zupę z kurczakiem przygotować z dodatkiem kapusty pekińskiej (kurczak, marchewka, cukinia pokrojone koniecznie w słupki + kapusta pekińska również w słupki) i pod koniec gotowania dodać parę listków świeżego szpinaku. Całość posypać pokrojoną kolendrą. Bardzo polecam
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

Możliwość komentowania jest wyłączona.