Szybki pomysł na obiad? Tak, to właśnie taki przepis jest !
Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu.
Tego dnia pracowałam z domu, tu praca a tu trzeba coś zjeść. Otworzyłam lodówkę a tam leżały piękny filet z pstrąga. Co by tu szybko zrobić i tak padło na pstrąga z patelni w towarzystwie cukinii. Danie szybko zrobione, do tego pyszne. Tak więc wrzucam tu przepis, może i Ty się skusisz aby takie danie przygotować.
Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu
- 1 filet z pstrąga
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła klarowanego lub oleju rzepakowego
- sól / pieprz
- cukinia młoda żółta
- kilka pomidorków koktajlowych
- nieduża garść makaronu razowego
- 1 łyżeczka kaparów
- 1/2 szklanki wody
Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy makaron al dente.
Pstrąga doprawiamy do smaku ( ja użyłam odrobiny soli i pieprzu ) . Cukinię kroimy w plasterki, czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy na połówki.
Na patelni rozgrzałam masło ( jak nie masz użyj oleju rzepakowego ) i położyłam na nim pstrąga, obok dałam cukinię i czosnek oraz kapary, dolałam wodę. Całość przykryłam pokrywką i na mniejszym ogniu dusiłam koło 7 minut.
Na talerz wyłożyłam ugotowany makaron, rybę i warzywa – pyszny letni obiad gotowy.