Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu

Szybki pomysł na obiad? Tak, to właśnie taki przepis jest !

Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu.

pstrag-z-patelni-warzywa

 

Tego dnia pracowałam z domu, tu praca a tu trzeba coś zjeść. Otworzyłam lodówkę a tam leżały piękny filet z pstrąga. Co by tu szybko zrobić i tak padło na pstrąga z patelni w towarzystwie cukinii. Danie szybko zrobione, do tego pyszne. Tak więc wrzucam tu przepis, może i Ty się skusisz aby takie danie przygotować.

Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu

  • 1 filet z pstrąga
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego lub oleju rzepakowego
  • sól / pieprz
  • cukinia młoda żółta
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • nieduża garść makaronu razowego
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1/2 szklanki wody

Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy makaron al dente.

Pstrąga doprawiamy do smaku ( ja użyłam odrobiny soli i pieprzu ) . Cukinię kroimy w plasterki, czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy na połówki.

Na patelni rozgrzałam masło ( jak nie masz użyj oleju rzepakowego ) i położyłam na nim pstrąga, obok dałam cukinię i czosnek oraz kapary, dolałam wodę. Całość przykryłam pokrywką i na mniejszym ogniu dusiłam koło 7 minut.

Na talerz wyłożyłam ugotowany makaron, rybę i warzywa – pyszny letni obiad gotowy.