Crumble to owoce zapiekane pod kruszonką, mi kruszonki obecnie nie wolno. Uwielbiam rabarbar i jak go zrobić a’la crumble, tak aby móc zabrać je do pracy .. hmmm.. no i są :)
Rabarbar a’la crumble
- 3 łodygi rabarbaru
- 2 małe jabłka
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżka otrąb pszennych + 1 łyżka zarodków pszennych wymieszanych
Łodygi rabarbaru obrać i pokroić na półtora centymetrowe kawałeczki. Jabłka opłukać i pokroić w kawałeczki. Do miseczki do zapiekania włożyć owoce, podlać wodą i posypać z góry cukrem. Wstawić do piekarnika na 25 minut na 160 C, a dokładnie na tyle aż owoce będą miękkie. Wystudzić przełożyć do pojemnika, który zabierzemy do pracy, do miseczki / woreczka przełożyć otręby wymieszane z zarodkami i zapakować wszystko razem. W pracy jeśli macie dostęp do mikrofalówki owoce podgrzać i posypać otrębami, jeżeli nie macie możliwości po prostu posypcie je otrębami.
Smacznego !
Ulla przecież wiesz, że ja każdą wersję kruszonki z miła chęcią.
:) oj, ja też
o, takie owoce na wynos to i ja poproszę! ;-)
No i jak pysznie!:)
Sałatka owocowa w wersji a’la crumble do pracy to istna rozkosz. Wszyscy musieli ci nieźle tego zazdrościć.
gdzie dostarczyć ;)
przepysznie !
Marta, na całe szczęście wszystkim się nie chwalę ;) ale powiem Ci że naprawdę pyszna jest !