Kolejna książka, która trafiła w moje ręce w ostatnim czasie i kolejna która mnie urzekła.
Superfood czyli jak leczyć się jedzeniem, książka autorstwa Sophie Manolas.
Gdy ta książka trafiła w moje ręce, miałam skojarzenie że to następne wydawnictwo w którym będzie o kilku produktach, które jak będziemy jeść zrobią z nas niezniszczalne osoby ;) Przepisy które zawierają multum produktów których nie mamy w domu ..
A tu zonk ;) fajne zdjęcia, proste przepisy i jest ich ponad 60 .
Zaczynamy naszą podróż od roślin zielonych i tu pierwsza roślina to rukola a jej opis brzmi że przynosi nam korzyści w zdrowiu narządów rozrodczych, zdrowe poczęcie i ciążę, wspiera nasz układ odpornościowy i chroni przed nowotworami czy wspiera naszą skórę. Rukola zawiera multum witamin czyli samo zdrowie – przepis z nią znajdziemy na następnej stronie czyli cytrynowe spaghetti z cukinii a’la Nin ( brat autorki ). Składniki dania każdy z nas posiada w domu.
I dokładnie w ten sposób poznajemy kolejne warzywa takie jak kapustowate, korzeniowe, strączkowe, orzechy, nasiona, owoce oraz zioła i przyprawy.
Proponowane z nich przepisy to np Dekadenckie trufle z orzechami brazylijskimi, kiszone cytryny, wegańskie ciasto czekoladowe z cynamonem, komosanka z kiwi .. brzmią smakowicie, prawda ?
Jeśli szukasz książki, która chciałbyś żeby Ci pomogła chociaż trochę zmienić twoje menu na zdrowsze, polecam tą książkę. Jest napisana prostym językiem i zawiera naprawdę proste i smaczne przepisy.
Książka trafiła w moje ręce w ramach współpracy z Wydawnictwem Buchmann.
SuperFood czyli jak leczyć się jedzeniem
Sophie Manolas
stron 201
cena 39,99
Więcej recenzji książek kulinarnych znajdziesz TU .