Wolnowar to jeden z moich ukochanych garnków w domu.
Pulled pork czyli wieprzowina z wolnowaru. To amerykański sposób przygotowywania wolnogotowanej wieprzowiny – równie popularnej co burgery.
Wieprzowina z wolnowaru, to jedno z moich ulubionych mięs duszonych. Nadaje się do zjedzenia na obiad z ziemniakami i warzywami, ale też na kanapce. Ostatnio zrobiłam je z nowymi przyprawami i okazało się to strzałem w 10 !
Wieprzowina z wolnowaru ( pulled pork )
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 1 łyżka kuminu ( kmin rzymski )
- 1/2 łyżeczka ostrej papryki mielonej
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 0,5 litra wody
Przyprawy wymieszać z olejem w miseczce, dokładnie wysmarować tym mięso. Odstawić do lodówki na co najmniej 45 minut. Przełożyć mięso do wolnowaru / slowcookera, dodać wodę,pokrojoną cebulę i czosnek ustawić slowcooker na high i w ten sposób gotować mięso przez 8 godzin ( ja to robię w nocy ) . I gotowe :) mięso pysznie się rozpada, pysznie smakuje.
Smacznego !
Czy to jest potrawa bez soli?
Witam,
czy mięso z przyprawami może stać w lodówce całą noc?
Tak