Galareta czyli co zrobić z resztą rosołu, tak powstała właśnie ta galaretka. Ugotowałam jak zwykle wielki gar rosołu, bo rosół to taki mój domowy comfort food,czyli sposób na poprawienie sobie humoru, sposób na zdrowie też ! Ale tym razem trochę rosołu zostało, a marzyła mi się galareta na śniadanie.
Galareta
- rosół
- puszka ciecierzycy
- warzywa z rosołu
- żelatyny
- zielona cebulka
( nie podaję dokładnych ilości, bo to wszystko zależy od tego ile masz rosołu )
Z rosołu wyciągamy mięso, warzywa i rosół mocno podgrzewamy dodajemy żelatynę wg opisu na opakowaniu. Zostawiamy.
Do naczynia w którym chcemy zrobić galaretę wsypujemy odcedzoną ciecierzycę, dodajemy pokrojone warzywa i mięso, zalewy zastygającym rosołem. Chłodzimy a potem wstawiamy do lodówki i gotowe.
Pyszności <3 Śliczne zdjęcia :)
dziękuję,