Galareta czyli co zrobić z resztą rosołu

Galareta czyli co zrobić z resztą rosołu, tak powstała właśnie ta galaretka. Ugotowałam jak zwykle wielki gar rosołu, bo rosół to taki mój domowy comfort food,czyli sposób na poprawienie sobie humoru, sposób na zdrowie też ! Ale tym razem trochę rosołu zostało, a marzyła mi się galareta na śniadanie. 

Galareta z rosołu

 

Galareta 

  • rosół 
  • puszka ciecierzycy 
  • warzywa z rosołu 
  • żelatyny 
  • zielona cebulka 

( nie podaję dokładnych ilości, bo to wszystko zależy od tego ile masz rosołu ) 

 Z rosołu wyciągamy mięso, warzywa i rosół mocno podgrzewamy dodajemy żelatynę wg opisu na opakowaniu. Zostawiamy. 

Galareta

Do naczynia w którym chcemy zrobić galaretę wsypujemy odcedzoną ciecierzycę, dodajemy pokrojone warzywa i mięso, zalewy zastygającym rosołem. Chłodzimy a potem wstawiamy do lodówki i gotowe. 

 

 

2 myśli na temat “Galareta czyli co zrobić z resztą rosołu

Możliwość komentowania jest wyłączona.