Koktajl z jarmużem, jagodami goji i ananasem zagościł u nas ostatnio na drugie śniadanie.
Pyszny i bardzo sycący. Szczerze polecam !
Koktajl z jarmużem, jagodami goji i ananasem
( dla dwóch osób )
- garść jarmużu świeżego
- grubszy plaster ananasa
- garstka jagód goji
- kilka daktyli
- 1/2 szklanki wody
Wszystkie składniki, wkładamy do blendera, dolewamy wodę i miksujemy na najwyższych obrotach.
Wypijamy od razu po zmiksowaniu.
Rozumiem, że wypijamy po zmiksowaniu, bo wtedy właśnie ma najwięcej wartości odżywczych. Co jednak wtedy, gdybym chciała go sobie przygotować do pracy?
Witaj, ja go piłam bezpośrednio to fakt. Ale zdarzyło mi się zabrać go do pracy w słoiku i też był pyszny, wypiłam go w ciągu godziny od przyrządzenia – mam nadzieję że dużo wartości nie stracił :) ! pozdrawiam !