Poziom 511 to piękny hotel położony w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej, na terenie Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd.
I to w tym hotelu odbywają się raz na jakiś czas spotkania kulinarne z Karolem Okrasą. Tym razem hasłem przewodnim był grill. Warsztaty odbywały się na polance przy hotelu, pod skałkami. Na gości czekały leżaki i wygodne fotele.
Przepisów było kilka w tym m.in. na pomoczkę i pyszne bataty z grilla ( oj, w końcu muszę je zrobić domownikom) – zdjęcie powyżej.
Kolejnym przepisem była sałatka z pieczonego na grillu bakłażana, był łosoś grillowany na cedrowej deseczce – mój przepis tu, prosty Karola był zdecydowanie bardziej utrudniony ;) ale równie pyszny w smaku.
Czy warto się wybrać na takie spotkanie ? Warto, posłuchać Karola, który wspaniale opowiada o polskiej kuchni. O kuchni z dawnych lat.
Fajnie jest pobyć w tak fajnym otoczeniu przyrody, posłuchać, spróbować aaa i można się załapać ;) na wspólne gotowanie z Karolem. W takim uczestniczyło wtedy kilka osób przygotowując kilka rodzajów zup rybnych.