Masło orzechowe – jak je zrobić ?
Uwielbiamy masło orzechowe .. i do dzisiaj mój brat przylatując z USA przywoził nam słoik prawdziwego masła .. Tak jak powiedziałam do dzisiaj. Dzisiaj wprowadziłam w czyn pomysł jak je zrobić i jest przepyszne ! ( Czytałam o nim od dawna na innych blogach, ale zawsze brakowało .. tego czegoś ) a dzisiaj myk, pyk i gotowe !
Domowe masło orzechowe
- 1 opakowanie orzechów ziemnych solonych
Do Speedcooka wrzucić orzechy włączyć program 9 Turbo i miksować około 1 minuty i gotowe.
Jeśli nie masz Speedcooka / Thermomixa .. użyj blendera tylko blenduj dłużej z odstępami czasowymi, żeby blender się nie przegrzał / nie spalił.
Słoik jeszcze prawie pełny, a teraz marzą mi się muffiny z masłem orzechowym – ale dieta rządzi .. więc muffiny muszą poczekać. Wiem za to, że na pewno takie masło wejdzie do naszego domowego menu.
Robię sobie od czasu do czasu, zdecydowanie za szybko znika, hahaha.
oj, tak za szybko ..